به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، دکترل مرینال پاندیت، متخصص تغذیه در هند، میگوید: «برای اینکه از شر چربی شکم خلاص شوید، از این چهار ماده غذایی، شامل محصولات غذایی آماده فراوریشده، گوشتهای فراوریشده، غذاهای سرخشده و نوشیدنیهای شیرین اجتناب کنید.
به گفته او، نوشیدنیهای شیرین موجب انباشتهشدن چربی در شکم میشوند. مصرف زیاد قند با افزایش چربی احشایی (شکمی) و در پی آن، با اختلالات سوختوسازی (متابولیک) مرتبط است.
به گزارش نیویورکپست، بیش از نیمی از آمریکاییها، یعنی حدود ۵۳ درصد، چاقی شکمی دارند. چربیای که به صورت عمیق در شکم ذخیره میشود و به چربی احشایی معروف است، از سایر چربیهای (انباشتهشده در بدن) خطرناکتر است.
به گفته متخصصان، انجام دستکم ۳۰ دقیقه ورزش متوسط در اغلب روزها، خوابیدن بین پنج تا هشت ساعت در شب، سیگار نکشیدن، و پیروی از رژیم غذایی متعادل میتواند به از بین رفتن دائمی چربی شکم کمک کند.
پژوهش دانشگاه مینهسوتا در ۲۰۲۰ میلادی نشان داد که مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرینشده با شکر و شکر افزودنی، به ذخیره چربی بیشتر در اطراف اندامها تبدیل میشود.
کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند نان سفید، برنج سفید، ماکارونی سفید، بیسکویتهای ترد، پیتزا، شیرینی و تنقلات فوقفراوریشده مانند چیپس و آبنبات هم جزو همین مواد به شمار میروند.
به گفته لیزا یانگ، متخصص تغذیه، کربوهیدراتهای تصفیهشده نهتنها قند خون را افزایش میدهند، بلکه خود نیز به قند تبدیل و بهراحتی ذخیره میشوند. کربوهیدراتهای تصفیهشده اثرات منفی زیادی بر سلامتی دارند، زیرا در روند فراوریشدن، فیبر و سایر مواد مغذیشان از بین میروند.
یانگ خاطرنشان میکند: «غذاهای سرخشده به دلیل روغنی که برای تهیه آنها به کار میرود، کالری زیادی دارند و بر همین اساس، به قند تبدیل و به شکل چربی احشایی ذخیره میشوند.»
گوشتهای فراوریشده، مانند هاتداگ، سوسیس، بیکن، ژامبون و سالامی هم جزو خوراکیهای نامناسب محسوب میشوند. این مواد غذایی به دلیل چربی و سدیم بالا و نگهدارندههای افزوده از قبیل نیترات و نیتریت، مضرند. این مواد برای جلوگیری از رشد باکتریها و قرمز نگهدشتن گوشت و افزایش طعم شوری، در این محصولات بهکار میروند.
پندیت میگوید: «نیتریتها و نیتراتهای مصرفشده در روند فراوری، موجب التهاب میشوند که محرک اصلی ذخیره چربی و بیماریهای مزمن است.»
لوسی جونز، متخصص تغذیه در بریتانیا، توصیه میکند: «سبد خریدتان را با غلات کامل پر کنید.»
نتایج پژوهشی در این زمینه نشان میدهد: «حجم بافت چربی احشایی در بزرگسالان میانسالی که تقریبا سه وعده یا بیشتر غلات کامل مصرف میکردند، ۱۰.۱ درصد کمتر از کسانی بود که اصلا آن را مصرف نمیکردند.»
مواد غذایی حاوی غلات کامل در این پژوهش شامل برنج قهوهای، غلات سبوسدار صبحانه سرد، بلغور جو دوسر، نان تیره، برنج قهوهای، ذرت بوداده، بلغور، کاشا، کوزکوز، سبوس و جوانه گندم بود.
نظر شما